Societat 07/03/2022

El Govern destina mig milió d'euros en ajuts als mallorquins que estudiïn en universitats europees

La Conselleria d'Universitat també preveu dotacions específiques per als consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera

ARA Balears
1 min
Alumnes fent les proves d'accés a la universitat a les Balears aquest 2021.

PalmaEl Govern ha aprovat una despesa de 527.800 euros en ajuts als alumnes de Mallorca que cursin estudis universitaris a la Unió Europea durant l'any acadèmic 2021-2022. Segons ha detallat la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, aquesta convocatòria "te la voluntat de continuar la política d'ajuts econòmics per als alumnes universitaris de les Illes Balears".

D’aquesta compensació econòmica per a desplaçaments se’n poden beneficiar els alumnes residents a Mallorca que s’hagin de desplaçar fora de l’illa per cursar estudis universitaris oficials, sempre que compleixin uns requisits acadèmics mínims pel que fa als crèdits dels quals s’han d’haver matriculat.

En concret, la línia d'ajuts vol garantir "una prestació homogènia i eficaç que permeti corregir les desigualtats per motius d'insularitat", així com també "afavorir la qualitat, la competència i l’excel·lència en el rendiment acadèmic de la nostra comunitat universitària", ha detallat la Conselleria.

Com en els anys anteriors, també es preveuen dotacions de pressupost específiques perquè els consells insulars de la resta d'illes publiquin també les convocatòries d'ajuts per als estudiants de Menorca, Eivissa i Formentera que vagin a estudiar a universitats europees.

stats