Societat 08/11/2021

El Govern destina 25 pisos de grans tenidors a habitatge per a joves

Es troben a Palma, Andratx, Felanitx, Inca, Llucmajor, Muro, Petra i sa Pobla

Inès Mateu
2 min
Visita a un dels pisos adquirits pel Govern que es destina a habitatge per a joves

PalmaEl Govern ha adquirit 44 habitatges de grans tenidors, 25 dels quals ja es troben a la borsa de l'Ibavi per entregar a joves que ho sol·licitin. D'aquesta manera, el Govern aplica la llei de tanteig i retracte per la qual el 50% dels habitatges de bancs i fons voltors es destinen a menors de 35 anys i a col·lectius vulnerables.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presentat aquesta mesura a un dels pisos que en un termini de dos mesos estaran disponibles per viure-hi. Els pisos estan ubicats a Palma, Andratx, Felanitx, Inca, Llucmajor, Muro, Petra i sa Pobla. Precisament, durant la visita, el batle de Palma, José Hila, ha reconegut que és "conscient de la problemàtica dels joves per trobar habitatge assequible". En aquest sentit, Hila ha destacat que el nou Pla General de Ciutat determina l'obligatorietat de destinar el 47% de noves construccions a habitatge públic.

Els pisos s'ofereixen a menors de 35 anys, que s'hagin inscrit al registre públic d'habitatge, que siguin residents a les Balears des de fa un any com a mínim i tinguin ingressos d'entre 20.300 euros i 29.000 euros o d'entre 10.000 euros i 37.000 euros, si es tracta d'una unitat familiar. La mitjana de lloguer a pagar és de 240 euros amb un contracte de set anys, segons ha explicat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí.

Això sí, Armengol ha reconegut que "som conscients que el dret a l'habitatge és un dret regulat per la Constitució que sovint no es compleix", però que ha assegurat que les Balears es troben a "l'avantguarda en mesures d'accés de l'habitatge". De fet, la presidenta ha lloat la futura llei autonòmica de joventut, la qual incorpora l'obligació de destinar el 15% de les noves promocions a joves. Armengol també ha mencionat la nova llei estatal d'habitatge, que limita els preus de lloguer i que aplicarà d'acord amb "el que la llei ens permeti", ha dit.

stats