Societat 01/08/2022

El Govern destina 2,2 milions d'euros a places residencials a Menorca

L'Executiu invertirà en els pròxims tres anys 31,2 milions d'euros a finançar 314 places residencials i 619 de centres de dia

Iván Martín
1 min
Edifici de la residència geriàtrica d'Es Mercadal.

MAÓEl Govern balear destinarà un total de 2,2 milions d'euros a finançar places residencials a Sant Lluís i es Mercadal. Així ho ha anunciat després d'aprovar-ho al Consell de Govern ue s'ha fet aquest dilluns a Palma.

En concret, una partida d'1,1 milions d'euros es posarà a disposició del Mercadal per permetre el finançament d'11 places de centre de dia i 14 de residència geriàtrica del municipi. D'altra banda, destinarà 1,1 milions d'euros al finançament de 25 places del centre de dia (10) i residencials (15) de Sant Lluís. L'Executiu ha autoritzat la Conselleria d'Afers Socials a tramitar l'expedient de despesa derivat del conveni de col·laboració que s'ha de subscriure amb els ajuntaments del Mercadal i Sant Lluís per la reserva i l'ocupació de places per a persones grans en situació de dependència. En el cas del Mercadal l'objectiu és sufragar les despeses fins al desembre del 2024, mentre que a Sant Lluís és fins al 2025.

La residència de Sant Lluís es troba en procés d'ampliació de places per un import de 834.000 euros, cofinançats entre el Govern i l'Ajuntament, i suposaran 24 places més que posteriorment es podran finançar i incloure en el conveni quan estiguin en funcionament. La inversió forma part dels convenis que la Conselleria té previst signar amb diferents consistoris de les Balears per la reserva i ocupació de places municipals de centres de dia i residència. El Govern destinarà en els pròxims tres anys 31,2 milions d'euros a finançar 314 places residencials i 619 de centres de dia.

stats