Societat 26/10/2022

El Govern destina 11,7 milions als ajuntaments de Menorca per a places a la dependència

Són 93 de centre de dia i 109 de residència

Iván Martín
1 min
Fina Santiago amb representants dels ajuntaments de Menorca.

MAÓLa consellera d'Afers Socials del Govern balear, Fina Santiago, s'ha desplaçat aquest dimecres a Menorca per signar els convenis de col·laboració en matèria d'atenció a la dependència amb representants dels vuit ajuntaments de l'illa.

Així, el Govern balear ha subscrit convenis amb les corporacions local per a la reserva i ocupació d'un total de 202 places d'estades diürnes i residencials per a persones grans en situació de dependència. Amb aquest objectiu, els destina gairebé 8,6 milions d'euros per al finançament de 93 places de centre de dia i 109 places de residència fins al desembre de 2024.

Aquesta inversió forma part dels convenis que la Conselleria d'Afers Socials està signant amb diferents entitats locals de les Balears per a la reserva i l'ocupació de places municipals de centres de dia i de residència per a gent gran en situació de dependència i que formen part de la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència. D'altra banda, també ha signat diferents convenis per finançar el servei d'ajuda a domicili (SAD) per a persones grans en situació de dependència a Ciutadella, Maó, Ferreries, Alaior, Sant Lluís, es Castell, es Mercadal i es Migjorn Gran. Suposa una inversió, en tres anys, de 3,12 milions d'euros i permetrà oferir 163.120 hores.

stats