Societat 04/04/2023

El Govern destina 1,2 milions d'euros al Servei d'Intèrpret de Llengua de Signes per a alumnes

El contracte estarà vigent durant els dos pròxims cursos i atendrà 326 estudiants

ARA Balears
1 min
A l’escola de La Purísima es fan classes per a infants amb discapacitat auditiva. S’ensenya a parlar aquells alumnes amb restes d’oïda, mentre que amb aquells que són totalment sords s’hi comuniquen  en llengua de signes.

PalmaEl Govern ha acordat aquest dilluns la contractació del Servei d'Intèrprets de Llengua de Signes (ILS), destinat a l'alumnat sord o amb discapacitat auditiva (DSA) que necessita suport a l'autonomia i a l'aprenentatge mitjançant un intèrpret, i escolaritzat en centres sostinguts amb fons públics. El contracte estarà vigent durant els cursos 2023-2024 i 2024-2025, i s'hi destinaran 1.199.880 euros.

A les Illes Balears hi ha 326 alumnes amb aquest perfil, 256 dels quals es troben a Mallorca; 36 a Menorca i 34 a Eivissa. La iniciativa, explica l'Executiu en un comunicat, es posa en marxa "amb l'objectiu que els centres estiguin dotats dels recursos educatius, humans i materials necessaris per oferir un ensenyament de qualitat i garantir la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació". En aquest cas, el contracte se centra en els alumnes amb discapacitat auditiva que "sols es comuniquen amb llengua de signes i no tenen un docent de suport d'Audició i Llenguatge que conegui aquesta forma de comunicació".

Actualment, els centres educatius que tenen escolaritzats alumnes amb DSA que ho sol·liciten compten amb l'assessorament de la Unitat Volant d'Atenció a la Integració (UVAI), que ha atès 162 estudiants durant aquest curs. D'ells, 199 a Mallorca; 29 a Menorca i 14 a Eivissa. A les UVAI, la Conselleria d'Educació hi ha destinat 333.914 euros. En els darrers dos cursos, detalla el Govern, "també s'han adquirit 76 micròfons remots". Per altra banda, es disposa de nou professionals especialistes, contractats, en el cas de Mallorca i Eivissa, a través de la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears. A Menorca, per part seva, la incorporació es fa per mitjà de l'Associació de Persones Sordes de les Illes Balears.

stats