Societat 08/07/2021

El Govern destaca l'aposta de Menorca per liderar la transició ecològica

Finalitza la remodelació de la zona esportiva del Mercadal sota criteris sostenibles

Iván Martín
1 min
Representants de totes les institucions en el moment de visitar la piscina municipal.

Es MercadalLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i el conseller de Transició Energètica del Govern balear, Juan Pedro Yllanes, han destacat aquest dijous durant la visita a la remodelació de la zona esportiva del Mercadal l'aposta de Menorca per encapçalar la transició ecològica. Una de les peculiaritats que presenten les millores és que les piscines s'autoabastiran amb energia solar i s'escalfaran mitjançant biomassa.

Així, Armengol ha destacat el resultat de les obres: "Aquest espai servirà per passar moments molt agradables, fruit de la col·laboració institucional", i ha afegit: "El projecte s'emmarca dins les polítiques de sostenibilitat i compromís per a complir la Llei de Canvi Climàtic i fer possible una transició ecològica justa".

Per la seva banda, Yllanes considera que els treballs realitzats al Mercadal són un exemple a seguir: "Volem potenciar l'autoconsum, l'eficiència energètica i les energies renovables per avançar cap a la sobirania energètica", i ha mostrat el seu suport a les administracions locals: "Posarem a disposició dels ajuntaments recursos i assistència tècnica per tal que es puguin beneficiar dels projectes que pretenem impulsar".

La remodelació de la zona esportiva inclou la incorporació de plaques fotovoltaiques a una pèrgola amb una potència de 99 kWp, situada a l'aparcament i abastirà la piscina. També hi ha un punt de càrrega doble per a vehicles elèctrics, i l'aigua de la piscina s'escalfarà amb biomassa, a través d'un sistema d'aprofitament de restes orgàniques per a emprar-les de combustible. El Govern ha aportat 156.000 euros per a la pèrgola i 72.000 euros per la caldera de biomassa.

stats