Societat 07/07/2022

El Govern demana a Menorca propostes "ambicioses" per al Pla de transició energètica

D'altra banda, el Govern ha rebut un total de 102 sol·licituds per instal·lar 4,2 MW de potència

Iván Martín
1 min
Malagrava amb batles i representants del Consell a l'ajuntament d'Es Mercadal.

MAÓEl director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern balear, Pep Malagrava, ha demanat aquest dijous al Consell i els ajuntaments de Menorca que siguin ambiciosos en les aportacions al Pla de transició energètica, que té com a objectiu reduir en un 40% les emissions contaminants abans del 2030.

Malagrava ha destacat que Menorca avança en la descarbonització, en la transició energètica i en la lluita contra el canvi climàtic: "L'illa sempre ha estat un exemple de protecció del territori i per aquest motiu les seves aportacions al pla seran ben rebudes, tot i que esperam que siguin ambicioses i generin el màxim consens possible per continuar protegint el territori".

El director general ha presentat el full de ruta per als pròxims deu anys en matèria de transició energètica i ha demanat la implicació de totes les institucions: "Podem ser exemple de lluita contra el canvi climàtic, a més d'aconseguir una sobirania energètica que cada dia es fa més necessària". I ha afegit: "Es tracta de salut i del benestar dels ciutadans, per això són rellevants la implicació i les aportacions, començant per les dels ajuntaments".

D'altra banda, Malagrava ha visitat l'agroturisme Llucasaldent, com a exemple de la posada en marxa de l'autoconsum energètic subvencionat pel Govern. En concret, han estat beneficiaris de 12.200 euros, d'una inversió total de 44.000 euros. Amb aquesta instal·lació es generaran 33,6 kW d'energia i 43 kWh d'emmagatzematge que ajudaran a reduir 25 tones de CO₂. A més, el Govern ha rebut un total de 102 sol·licituds per valor d'1,3 milions d'euros, per instal·lar 4,2 MW de potència, en el marc de les subvencions Next 123 dirigides a sectors econòmics de Menorca.

stats