Societat 16/12/2019

El Govern crea un un equip amb l'Aemet per respondre a les emergències per causes meteorològiques

El grup de treball estarà compost per tres representants d'Emergències, tres de l'agència estatal, un de Recursos Hídrics i un de la Delegació del govern

Ara Balears
2 min
Així baixa el torrent de Sencelles aquests dies de pluja.

PalmaEl Govern crearà, juntament amb l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), un grup tècnic que estudiarà i proposarà possibles millores en la gestió coordinada de situacions d’emergències causades per fenòmens meteorològics adversos, segons informa l'Executiu autonòmic en una nota de premsa.

"Entre les principals funcions encomanades a aquest grup de feina destaca l’estudi d’una nova zonificació d’avisos de fenòmens meteorològics adversos, així com la valoració dels fenòmens objecte d’avís, l’anàlisi i la proposta de millores de comunicació entre l’Aemet i la Direcció General d’Emergències i Interior", destaca la nota.

Entre les tasques d’aquest equip també hi ha la valoració del desplaçament meteorològic predictor a instal·lacions del SEIB-112, l’estudi de les necessitats de millora de coordinació amb tercers organismes i les necessitats de millora en la difusió i la divulgació d’alertes meteorològiques.

El nou equip de feina interinstitucional reunirà, amb una periodicitat mínima semestral, tres representants tècnics de l’Aemet, tres de la Direcció General d’Emergències i Interior, un de la Direcció General de Recursos Hídrics i un de la Delegació del govern estatal.

La decisió s'ha pres durant la Comissió d’Emergències i Protecció de les Illes Balears duita a terme aquest dilluns, presidida per la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro. Hi han participat el director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló; el director general de Política Industrial, Antoni Morro; la cap de la Unitat de Protecció Civil de la Delegació del govern a les Illes Balears, Susana Drake; el director gerent de l’Ibanat, Joan Ramon Villalonga, i representants de Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els consells insulars.

D’altra banda, el ple de la Comissió ha donat el seu vistiplau al catàleg d’elements vulnerables per a la protecció civil que s’ha elaborat des de la Direcció General d’Emergències i Interior i que està adreçada a tots els organismes que han de considerar una cartografia de riscos en els seus plans d’emergència, com ara el Pla estatal general, els plans territorials d’àmbit autonòmic i local, els plans especials i els plans d’autoprotecció.

En aquest sentit, la consellera Isabel Castro ha considerat "fonamental posar en marxa una coordinació de continguts que permetin assolir objectius de manera coherent i harmònica, en un entorn en el qual la complexitat administrativa es manifesta amb múltiples actors que intervenen en les diferents fases dels processos de planificació d’emergències".

stats