Societat 20/10/2020

El Govern convoca ajuts de mig milió d'euros per a activitats de divulgació i difusió científica

Els destinataris són els centres d'R+D, que podran accedir a la convocatòria entre el 2020 i el 2022

Ara Balears
1 min
Les ajudes serviran per organitzar congressos i seminaris, entre altres esdeveniments

PalmaLa Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha obert una convocatòria d'ajuts de mig milió d'euros per organitzar activitats de divulgació o difusió científica en el període 2020-2022. Amb aquesta mesura, la Direcció General de Política Universitària i Recerca pretén donar suport a l'organització de congressos, seminaris, jornades, tallers i la divulgació –en general– científica o tecnològica.

La partida és de 545.000 euros i es distribueix en tres anualitats: 145.000 euros el 2020, 200.000 euros el 2021 i 200.000 euros el 2022. Pel que fa als destinataris, la Conselleria ha informat en un comunicat que la convocatòria s'adreça als centres d'R+D i altres entitats públiques o privades sense ànim de lucre que tinguin previst en els seus estatuts l'R+D o el seu foment com a activitat principal. Aquests han de tenir residència fiscal, un establiment permanent o una representació a les Illes. Cal tenir en compte que es donarà prioritat a les actuacions que s'atenguin als reptes de la societat de les Balears establerts en el Pla de ciència, tecnologia i innovació 2018-2022.

El director general de Política Universitària i Recerca, Pep Lluís Pons, ha explicat que amb la convocatòria es pretén "promoure l'intercanvi de coneixement i donar a conèixer els avenços científics produïts per la nostra comunitat científica" i també "estimular noves vocacions científiques i tecnològiques entre la societat". Pons ha recordat que "gràcies a la tasca iniciada la passada legislatura, estam posant la recerca en el lloc adequat per tal que sigui un pilar del canvi de model econòmic".

stats