Societat 30/08/2021

El Govern i els consells insulars sumen forces contra la prostitució i el tràfic de persones

S'ha signat un conveni dotat amb 275.000 euros

2 min
La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat conjuntament amb les altres conselleres insulars a la firma del conveni.

PalmaEl Govern de les Balears, conjuntament amb els consells insulars, ha signat un conveni per atendre dones en situació de prostitució o víctimes del tràfic de persones. "Aquest conveni vol servir per lluitar contra la forma més violenta del masclisme: la prostitució", ha dit la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido. Així, es retribuirà amb 275.000 euros repartits entre els diferents consells. El de Mallorca en rebrà 130.000; el de Menorca, 46.000; el d'Eivissa, 90.000, i el de Formentera, 9.000.

En declaracions anteriors a la firma del conveni, la consellera Mercedes Garrido ha explicat que l'objectiu principal és que les dones que estan involucrades en aquesta mena de xarxes tinguin l'oportunitat de sortir-ne i tenir "el seu projecte vital." Per aquest motiu, ha dit, "és necessari tenir les eines necessàries per poder donar una assistència integral a aquestes dones."

Alhora, Garrido ha estat molt clara amb la posició del Govern en l'afer de la prostitució. Ha assegurat que el Govern ha plantejat una lluita constant contra aquesta pràctica en el sentit de ser "molt abolicionista." Per això, també ha explicat que per poder-la eliminar, es necessita que les dones tinguin l'opció a sortir-ne i puguin desenvolupar els seus projectes vitals. "És per això que signam aquests convenis", destacava la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat.

En aquest sentit, el compromís empíric del Govern i els consells es vol traduir en el bon funcionament dels centres d'emergència i d'acollida i dels pisos tutelats i d'allotjament segurs per a víctimes d'explotació sexuals i els seus fills. En paraules de la consellera Teresa Suárez, "es tracta de reforçar l'atenció que ja estam oferint a dones que han patit qualsevol situació de violència masclista des del Consell, destinant-hi més recursos i intensificant la coordinació institucional."

stats