Societat 06/07/2020

El Govern reclama a l'Estat que compleixi els compromisos per evitar la propagació de serps invasores

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, lamenta que el Ministeri de Transició Ecològica encara no hagi executat cap acció de control

Ara Balears
1 min
L'estratègia té com a objectius establir mesures preventives i control de les vies d'entrada.

PalmaEl Govern ha demanat aquest dilluns a l'Estat que compleixi els compromisos en matèria de bioseguretat, ara que farà quasi dos anys que es va aprovar un acord per a la gestió, el control i l'erradicació de serps invasores a les Balears. El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha lamentat que fins ara el Ministeri de Transició Ecològica encara no hagi executat cap de les accions que pretenia fer.

El conseller Mir, en companyia del director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, s'ha reunit amb la delegada del govern espanyol a les Illes, Aina Calvo, per tractar diversos temes, però especialment els relacionats amb la bioseguretat.

L'estratègia de l'Executiu balear té com a objectius establir mesures de caràcter preventiu i control de les vies d'entrada; dissenyar un programa de detecció primerenca i intervenció ràpida, i desenvolupar mesures gestió, control i possible erradicació.

Mir ha agraït la bona predisposició de la delegada del govern a donar un impuls a aquesta estratègia, especialment pel que fa a un increment dels controls de bioseguretat. En aquest sentit, ha recordat que l’estratègia estableix inspeccions a ports i aeroports, a més de quarantenes i protocols d’importació i exportació.

Medi Ambient ha recalcat que l'estratègia proposa com a objectius per a les Illes mantenir en la mínima densitat possible les poblacions de les serps d'aigua a la serra de Tramuntana, reduir la població de la serp de ferradura a Eivissa i Mallorca, i promoure l'erradicació de la serp blanca a Formentera.

stats