Societat 09/04/2020

El Govern començarà a treballar en un pla de desconfinament a partir de la setmana que ve

Segons el president de Pimem, Jordi Mora, hi ha "visions molt diferents de com ha de ser el document"

Ara Balears
2 min
Botigues de Palma amb les portes tancades

PalmaEl Govern de les Illes Balears començarà a redactar un pla de desconfinament a partir de la setmana que ve. Així ho ha anunciat la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, durant la reunió que ha mantingut aquest dijous amb els agents socials de l'Arxipèlag, segons confirma el president de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem), Jordi Mora, a l'ARA Balears.

Aquesta setmana la presidenta ja va explicar que el desconfinament es farà de manera "àgil" i "eficient" perquè la població torni a la normalitat com és aviat millor. Per això s'haurà de fer seguint una sèrie d'estratègies que protegeixin les persones. Mora ha apuntat que "els experts sanitaris estan treballant en el aquest document, però hi ha visions molt diferents de com s'ha d'elaborar".

Per altra banda, la presidenta del Govern i la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, han explicat les gestions que s'estan fent amb les entitats bancàries, uns tràmits que "s'haurien d'agilitar", opina Mora. De fet, "dels crèdits ICO falten partides addicionals i s'estan gestionant de manera molt lenta, igual que les resolucions dels expedients de regulació temporal d'ocupació", comenta.

Cal recordar que a partir d'aquest dissabte, dia 11 d'abril, el sector de la construcció i la indústria podran reprendre la seva activitat. Segons ha explicat el Govern en una nota, davant aquesta situació és necessari enfortir les mesures de seguretat laboral i salut dels treballadors. "Després de tot l'esforç que s'està fent, és molt important reforçar aquestes mesures i l'ús dels equips de protecció individual", ha dit el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

Per part seva, la presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears, Carmen Planas, insistex que tot d'una que ja es tinguin els equips de protecció, "les empreses hauran de reactivar, de manera gradual però efectiva, l'activitat econòmica, ja que és l'única manera que la pandèmia no acabi arruïnant milers d'empreses i treballadors".

stats