Societat 23/12/2020

El Govern destina 3,7 milions a la compra de cinc busos propulsats amb hidrogen per a l'EMT de Palma

Els vehicles consumiran el 17% de la producció que generi la futura planta de Lloseta, on es desenvoluparà aquesta energia renovable

Ara Balears
1 min
L'EMT presenta vuit nous autobusos que augmentaran les freqüències de quatre línies

PalmaLa Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius finançarà la compra de cinc busos d'hidrogen verd per a l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma. Així ho ha anunciat aquest dimecres el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, en una roda de premsa a la qual també ha assistit el batle de Palma, José Hila. El Consell de Capitalitat de Palma va acordar dilluns que el Govern destini 3,7 milions d'euros a la compra dels busos que l'EMT licitarà i adquirirà durant el primer semestre del 2022. El preu de venda aproximat de cada bus d'hidrogen és de 750.000 euros, segons ha informat la Conselleria.

De fet, la Conselleria preveu que la planta d'hidrogen de Lloseta es posi en marxa el darrer trimestre del 2021, poc abans de l'arribada d'aquests busos, que consumiran el 17% de la producció de la planta. El consum estimat és de 50 tones anuals d'hidrogen i la planta en produirà 300. Aquest recurs només emet vapor d'aigua i és obtingut amb energies 100% netes, segons ha destacat la Conselleria.

Yllanes ha afirmat que el Govern "formalitza" el seu suport per fomentar l'ús d'energies renovables, mentre que el batle de Palma ha dit que "serem la tercera ciutat del país després de Madrid i Barcelona que tindrà busos d'hidrogen".

El vicepresident del Govern s'ha compromès que l'Executiu es faci càrrec del futur sobrecost que pugui generar un bus d'hidrogen respecte dels de gas natural, com ara el manteniment o la despesa de combustible.

stats