Societat 15/05/2020

El Govern treballa en un pla per facilitar "com més aviat millor" la conciliació familiar

La portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, ha dit que esperen que aquestes mesures estiguin en vigor "especialment per juliol i agost"

Ara Balears
1 min
Una dona treballa mentre cuida del seu fill

PalmaLa portaveu del Govern balear, Pilar Costa, ha promès aquest divendres que els departaments d'Educació, Assumptes Socials i Treball estan elaborant un pla per facilitar "com més aviat millor" la conciliació laboral de les famílies, després que aquest dijous s'anunciàs que els alumnes no tornaran a les aules per fer classe fins al mes de setembre, segons ha informat l'agència Efe.

Pilar Costa ha assegurat que l'Executiu encara no ha preparat un programa per donar alternativa als treballadors que tinguin nins en edat escolar perquè fins aquest dijous no varen saber que el govern espanyol donava llibertat a les comunitats per organitzar el final del curs. No obstant això, ha apuntat que "fa dies que s'està treballant" en un pla en el qual també s'han de tenir en compte les competències de les administracions locals i les directrius del govern estatal.

La portaveu no ha detallat quan es planteja l'executiu regional posar en marxa aquest pla, però esperen "que el puguem accelerar" perquè són "conscients" de les necessitats que tenen moltes famílies. Costa ha avançat que esperen que les mesures estiguin en vigor perquè les famílies puguin tenir una conciliació, "especialment per juliol i agost". Tot i això, encara no ha concretat en què consistiran.

A més, ha demanat comprensió per la impossibilitat de tenir previstos tots els plans necessaris per afrontar la "situació inèdita" generada per la crisi del coronavirus, que es va iniciar fa dos mesos. "No arribam, ni molt menys, al 100% de les necessitats que té la gent", però ha promès continuar treballant per donar resposta als reptes que planteja la gestió de la pandèmia.

stats