Societat 07/05/2021

El Govern i la CAEB acorden l'obertura de l'interior dels bars i restaurants a partir del 24 de maig

L'horari de les terrasses passarà a ser continu de diumenge a dijous fins a les 22.30 hores

2 min
Un bar de Palma tancat per les restriccions.

PalmaEl sector de la restauració podrà obrir de nou l'interior dels bars i restaurants al 50% a partir del pròxim 24 de maig, segons ha avançat Diario de Mallorca i ha confirmat l'ARA Balears. Aquest dijous vespre, el Govern balear i la CAEB varen arribar a un acord que, a més d'aquesta mesura, també contempla l'ampliació de l'horari de les terrasses, que podran obrir a partir de diumenge tota la setmana en horari continu, és a dir, de les 6 h a les 22.30 h. A més, ho podran fer amb un 100% de l'aforament. Aquesta relaxació de les mesures forma part de la primera de les tres fases que l'Executiu preveu per a la desescalada a les Illes.

A més, el Govern s'ha compromès amb el sector que les ajudes que han d'arribar del govern espanyol es puguin cobrar a partir de juny en el cas dels autònoms, i de juliol si es tracta de societats.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presidit des de primera hora d'aquest divendres una nova reunió de la Mesa de Diàleg Social, convocada per fer seguiment de la situació de la pandèmia i que ha abordat, entre altres assumptes, el manteniment de les restriccions quan decaigui l'estat d'alarma després del vistiplau del TSJIB. En aquesta trobada, en representació dels agents socials, hi han estat presents el vicepresident de la CAEB, Rafel Roig; el president de PIMEM, Jordi Mora; el secretari general d'UGT, Alejandro Texias, i el secretari general de Comissions Obreres, José Luis Garcia.

Amb tot i això, aquest divendres PIMEM i l'Associació de Restauradors de Mallorca (Arema) han emès un comunicat en què han anunciat que els empresaris del sector, "en el ple exercici de la legalitat vigent", obriran "amb normalitat" els seus negocis a partir d'aquest diumenge, quan finalitza l'estat d'alarma. Les dues entitats han desafiat la presidenta del Govern, Francina Armengol, i han exigit "l'obertura immediata" de tots els negocis del sector a les Balears.

stats