Economia 07/05/2021

PIMEM Restauració i Arema desafien a Armengol i afirmen que obriran "amb normalitat" després de l'estat d'alarma

En un comunicat han exigit al Govern "l'obertura immediata" de tots els negocis del sector

ARA Balears
1 min
L'interior d'un restaurant.

PalmaPIMEM i l'Associació de Restauradors de Mallorca (Arema) han emès aquest divendres un comunicat en què han anunciat que els empresaris del sector, "en el ple exercici de la legalitat vigent", obriran "amb normalitat" els seus negocis i atendran "tots els clients que desitgin freqüentar-los" a partir d'aquest diumenge, quan finalitza l'estat d'alarma. Les dues entitats han desafiat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, i han exigit "l'obertura immediata" de tots els negocis del sector a les Balears.

Assenyalen que "només es poden suspendre drets fonamentals mitjançant llei orgànica, que no és competència autonòmica, i en situació d'excepcionalitat". De la mateixa manera, també subratllen que no es permet adoptar mesures amb finalitats econòmiques amb el pretext de salvar la temporada turística i, per aquest motiu, afirmen que "no es pot restringir l'activitat de negocis i activitats empresarials de manera indiscriminada".

En aquest sentit, han recalcat que una mesura de tancament té com a requisit indispensable el tràmit d'audiència en què els afectats disposen de 10 a 15 dies per al·legar el que considerin convenient abans que es produeixi el tancament efectiu.

Cal recordar que aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) va donar la raó al Govern i va autoritzar allargar el toc de queda, així com altres tres mesures sanitàries, més enllà de l'aixecament de l'estat d'alarma el pròxim 9 de maig. L'Executiu va aprovar que mentre estiguin vigents aquestes restriccions, només es podran fer "reunions i trobades familiars i socials d'un màxim de sis persones a l'interior o a l'exterior, tant en espais públics com privats". Però en el cas dels interiors, tan sols es podran reunir dos nuclis de convivència.

stats