Societat 12/05/2020

El Govern autoritza una visita a les residències sense cap cas de coronavirus

Serà d'una sola persona i durant un màxim de 20 minuts

Ara Balears
1 min
Una residència de gent gran de les Illes Balears. / ISAAC BUJ

PalmaLa consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha signat una resolució que permetrà que els usuaris de les residències on no hi hagi cap cas actiu de coronavirus puguin rebre una visita durant la fase 1 del desconfinament. La visita serà d'una sola persona i durant un temps màxim de 20 minuts.

La resolució especifica també que, en ocasions excepcionals i relacionades amb l'acompanyament al final de la vida, els directors dels centres, amb prèvia sol·licitud a l'autoritat competent, podran autoritzar visites a centres amb casos actius de covid-19 el nombre de vegades que es consideri oportú.

Abans de totes les visites, s'hauran de prendre diferents mesures, com ara demanar als visitants si tenen simptomatologia compatible amb coronavirus, mesurar la temperatura a la persona que vol visitar el centre i proporcionar a les persones que facin la visita el material de protecció necessari.

El Govern ha explicat que totes les visites hauran de ser supervisades per part del personal del centre i, sempre que sigui possible, es faran en espais amplis i amb bona ventilació. A més, només es permetran les visites a les habitacions de les persones residents en situacions excepcionals, per problemes de salut o prescripció mèdica.

Cal recordar que en l'acord del Consell de Govern del 16 de març es va establir la restricció absoluta de visites a les residències de persones grans. Ara, una vegada constatada la reducció de la propagació i contagi de covid-19, la Conselleria considera que s'han de flexibilitzar algunes restriccions.

La Conselleria ha assenyalat que aquestes instruccions són de caràcter general per a tots els centres i serveis, sempre que els consells insulars no dictin directrius pròpies.

stats