Societat 09/11/2020

El Govern augmenta el pressupost del Servei de Salut en 54,3 milions d'euros

Aquesta transferència es fa perquè l'àrea pugui assumir l'augment de despeses derivades de la crisi sanitària

Ara Balears
1 min
Rastrejadors de les Illes a la Central de Coordinació Covid-19.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns ampliar el pressupost per al Servei de Salut en 54,3 milions d'euros perquè pugui fer front a les noves necessitats de la pandèmia de covid-19. Concretament, els doblers es destinaran a pagar despeses de béns i serveis, recursos humans i inversions, conseqüència de les mesures que es varen haver d'adoptar "de manera immediata per limitar al màxim la propagació del virus i assegurar la salut dels ciutadans", segons explica la Conselleria de Salut en un comunicat.

L'ampliació del pressupost s'afegeix a la ja aprovada fa dos mesos, per un valor de 50 milions d'euros, i, per tant, la quantitat transferida fins ara és de 104,5 milions d'euros. Cal recordar que el Govern de l'Estat va crear el fons covid-19 amb l'objectiu de donar més finançament a les comunitats autònomes i que aquestes puguin atendre l'augment pressupostari derivat de la crisi sanitària.

Pel que fa a béns i serveis, els centres de salut s'han reforçat amb prop de 400 línies telefòniques noves per millorar l'accessibilitat de la població als centres i les unitats bàsiques de salut. Quant al material sanitari, des de l'inici de la crisi sanitària s'han comprat 24 milions de mascaretes quirúrgiques, més de 300.000 granotes de protecció, 21 milions de guants de nitril, prop de 300.000 bates quirúrgiques i 250.000 ulleres de protecció.

Per últim, el Servei de Salut ha contractat gairebé 900 treballadors per reforçar tots els nivells assistencials. Actualment, l'Atenció Primària disposa de 240 professionals sanitaris que fan feina en el seguiment de contactes estrets des de la central de coordinació. Les gerències hospitalàries també han reforçat les plantilles durant els mesos de pandèmia.

stats