Societat 23/06/2021

El Govern està "ultimant" el pla de conciliació, un any i mig després d'anunciar-lo

L'anterior portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, va dir el maig de 2020 que esperava que estigués en vigor els mesos de juliol i agost

2 min
Una de les moltes treballadores que durant el confinament està fent teletreball.

PalmaLa consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha anunciat aquest dimecres que el Govern està "ultimant el pla de conciliació autonòmic, que es va iniciar l'estiu passat". Però la realitat és que, quan l'anterior titular d'Igualtat i portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, ho va anunciar el maig de 2020, va dir que esperava que aquest projecte estigués en vigor "especialment al juliol i agost", fet que l'any passat no es va complir.

Cal recordar també que la mateixa Garrido va assegurar en una entrevista amb aquest setmanari que el pla estaria enllestit a l'abril. Per part seva, Pilar Costa va assegurar en declaracions a l'ARA Balears fa només una setmana que es tracta d'un problema "urgent des de sempre". "Quan vaig partir al febrer, estava molt avançat i es mirava de quina manera es podia finançar, perquè és un pla molt participatiu de totes les administracions", va comentar Costa.

Ara, l'actual consellera de Presidència recorda que amb aquesta iniciativa es fa una passa "importantíssima en la necessitat de conciliació de vida laboral i familiar, fent front a un problema que s'ha vist agreujat durant la pandèmia", però juliol i agost tornen a acostar-se i encara no hi ha data concreta per posar-la en marxa. De fet, en allò que sí que s'està avançant és en el pla estatal Corresponsables, pel qual Garrido ha anunciat aquest dimecres que les Balears rebran 4,9 milions d'euros.

"La Conferència Sectorial d'Igualtat ha acordat la creació d'un grup de feina amb el Ministeri de Treball, el Ministeri d'Igualtat i la resta de comunitats autònomes sobre el pla Corresponsables estatal", ha indicat aquest dimecres dematí en una roda de premsa. "Aquest pla el va aprovar el Consell de Ministres el 9 de març amb l'objectiu d'establir mecanismes de col·laboració amb les comunitats autònomes que permetin la cura professional per als familiars i fills menors de 14 anys", ha afegit.

Aquests 4,9 milions d'euros, ha dit, són finalistes i aniran destinats al grup de treball establert per tirar endavant el pla a les Balears. "En feim una valoració molt positiva perquè és la primera vegada que un govern estatal destina pressupost per a la conciliació i la corresponsabilitat. I, a més, ho fa a través de les comunitats autònomes en línia amb el que anam treballant des de les Illes Balears des de fa mesos", ha declarat Garrido.

stats