Societat 23/06/2021

Les Balears rebran 10,2 milions d'euros per a polítiques d'igualtat

Les Illes perceben 4,1 milions d'euros del Pacte d'Estat contra la Violència Masclista i 4,9 milions del pla estatal Corresponsables

2 min
La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido.

PalmaLes Illes Balears rebran 10,2 milions d'euros de l'Estat per fer polítiques d'igualtat, segons ha informat aquest dimecres la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido. Concretament, 4,1 milions d'euros provenen del Pacte d'Estat contra la Violència Masclista; 4, 9, del pla estatal Corresponsables, i 537.000 i 674.000 d'altres partides.

"La lluita contra la violència de gènere sempre ha estat en el centre de l'acció política de l'executiu: des de la prevenció fins a la detecció i la lluita contra aquesta xacra", ha manifestat Garrido. La consellera ha recordat que d'ençà que va començar l'any dues dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles, juntament amb el fill d'una d'elles.

Garrido ha explicat que "rebem una partida de 4,1 milions d'euros del Pacte d'Estat contra la Violència Masclista", que es destinarà al "manteniment del servei d'atenció i suport a les dones víctimes de violència, al programa d'inserció sociolaboral de dones víctimes de violència masclista, a millorar els protocols i plans d'actuació davant els casos de violència masclista, a enfortir el servei d'acompanyament i a la formació específica als professionals que atenen les víctimes".

A més, l'Arxipèlag rebrà 537.073 euros per a la prestació de serveis que garanteixen el dret a l'assistència social i integral de les dones víctimes de violència masclista i d'abusos sexuals, com és el servei d'assessorament telefònic 24 hores de l'IBDona (Institut Balear de la Dona). Per altra banda, l'Estat atorgarà directament 674.081 euros als ajuntaments de les Illes Balears també per a polítiques contra la violència masclista, una quantitat "que dobla la de l'any 2020", ha puntualitzat Garrido.

Així mateix, la titular d'Igualtat del Govern ha anunciat que "la Conferència Sectorial d'Igualtat ha acordat la creació d'un grup de feina amb el Ministeri de Treball, el Ministeri d'Igualtat i la resta de comunitats autònomes sobre el pla Corresponsables estatal". Amb motiu d'això, les Illes –igual que la resta de comunitats autònomes– rebran 4,9 milions d'euros.

stats