Societat 19/09/2023

El Govern assegura haver triplicat les places públiques de l'educació 0-3: "Un 157% més"

La diputada del PSIB, Amanda Fernández, ha acusat el conseller d'Educació de no conèixer la diferència entre una escoleta i una guarderia

2 min
Una treballadora d'una escoleta

PalmaEl conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha assegurat, durant el ple del Parlament d'aquest dimarts, que el Govern ha triplicat les places públiques de l'educació 0-3 en relació amb les que va oferir el Pacte. "El títol de la situació d'aprenentatge seria Gratuïtat 0-3. A la columna de l'esquerra posaríem: govern d'esquerres; període de temps, vuit anys; places, 4.349; centres, 158; finançament, 11 milions. A la columna de la dreta: govern del PP; període de temps; dos mesos; 11.188 places; 197 centres; finançament, 38 milions. En total, un 157% més de places; un 24% més de centres gratuïts, i un 241% més de pressupost", ha dit Vera de manera sarcàstica.

La diputada del PSIB Amanda Fernández li havia preguntat com i quan seran gratuïtes les guarderies, "tenint en compte que la senyora Prohens s'havia compromès que seria el setembre". El conseller, més calmat que dimarts passat, li ha respost que el Govern continuarà en la línia iniciada de fer efectiva la gratuïtat 0-3 anys. "Per això, ens coordinarem amb la resta d'institucions i afavorirem la reconversió de guarderies assistencials en escoletes educatives", ha dit.

Diferències entre illes

Davant aquesta resposta, Fernández ha replicat de manera contundent. "M'he quedat encara més preocupada, perquè pensava que almenys vostè ho sabia i que només era el senyor Costa –vicepresident del Govern– que s'equivocava. Veig, però, que el conseller d'Educació tampoc no sap la diferència entre una guarderia i una escoleta". Fernández, que va ser directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa a la passada legislatura, ha afegit que "hi ha una convocatòria de reconversió que ja es va treure la passada legislatura. Però resulta que hi haurà guarderies que mai no seran escoletes, sinó guarderies regulades pels consells insulars". També ha recordat que Mallorca i Menorca "varen fer la seva feina de reglamentar", que Formentera té places "suficients" i que Eivissa, "presidida per Costa la passada legislatura, és l'únic consell que no va fer la feina". "Quan s'hagin fet els reglaments, les guarderies s'hi adheriran. I després podran ser gratuïtes", ha afegit.

stats