Mobilitat
Societat 28/03/2022

El Govern aprova l'ampliació de la línia de metro entre la UIB i el Parc Bit

El pressupost de licitació, que inclou les expropiacions, és de 25,5 milions d'euros

ARA Balears
1 min
Un vagó del metro de Palma.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat el projecte d'ampliació de la línia de metro entre la UIB i el Parc Bit. L'Executiu ha destacat que el projecte s'inclou en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència i és finançat pels fons europeus Next Generation. Té un pressupost, que inclou les expropiacions, de 25.505.127,75 euros repartits en dues anualitats. El termini per fer les obres és de 15 mesos.

L'aprovació definitiva del projecte comporta la declaració d'utilitat pública o interès social i l'ocupació urgent dels terrenys afectats per l'expropiació per fer aquesta actuació. El procediment excepcional ve motivat per la necessitat de millorar la qualitat del servei per potenciar i fomentar el transport públic ferroviari com a alternativa al cotxe i eix vertebrador de la mobilitat sostenible.

El Govern ha assenyalat que l'ampliació de la línia permetrà anar de la UIB al Parc Bit en dos minuts (quinze minuts des del centre de Palma). El nou traçat, d'1,4 quilòmetres, anirà en paral·lel al nord de la carretera d'accés al Parc Bit des de la Universitat durant un quilòmetre i després es desviarà fins al sud per arribar a l'aparcament sud del Parc, on se situarà l'estació. El nou tram tindrà una part soterrada, una part en trinxera i una part final en superfície.

Amb aquesta nova ampliació de la xarxa de transport públic s'espera un augment d'un 25% d'usuaris. Ara mateix, un 85% de les persones que diàriament es desplaça a les instal·lacions del Parc Bit ho fa en vehicle motoritzat, ha explicat el Govern.

stats