Societat 17/06/2021

Medi Ambient valida l'ampliació del metro de la UIB fins al Parc Bit

La comissió balear, però, ha reclamat que s'inclogui un estudi que justifiqui la ubicació de l'estació final

ARA Balears
1 min
L'ampliació del metro de la UIB al Parc Bit costarà 11 milions d'euros

PalmaLa Comissió Balear de Medi Ambient ha validat aquest dijous el projecte d'ampliació del metro de la Universitat de les Illes Balears (UIB) fins al Parc Bit. En el dictamen, però, es demana que s'inclogui un estudi que justifiqui la ubicació de l'estació final al parc.

Segons ha explicat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge en un comunicat, encara queden pendents informes d'altres administracions, com ara el Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca, per poder iniciar la licitació del projecte d'obra.

L'ampliació de la línia del metro és un dels projectes inclosos al Pla Director de Mobilitat de les Balears. El parc Bit genera el desplaçament diari de 3.000 persones, el 86% de les quals utilitza vehicle privat i motoritzar per arribar-hi, mentre que la resta agafa l'EMT.

La línia connectarà el centre de Palma amb el Parc Bit en 15 minuts (dos minuts des de la UIB), sense transbord. El temps serà clau per atreure usuaris, que s'estima que podrien ser uns 225.000 més i n'afegiria 997.000 al metro.

L'ampliació implicarà crear una línia d'1,4 quilòmetres de via, que tindrà un primer tram soterrat, un segon dins d'una trinxera, però destapat, i la resta en superfície. La inversió final estimada del projecte és de 19,8 milions d'euros.

stats