Societat 28/08/2020

El Govern aprova el decret que permetrà fer la nova llei d’avaluació ambiental

La norma s'adapta i deroga els marcs jurídics d'impacte i d'avaluació al medi per tal de fer un únic text, més fàcil de conèixer i d'entendre

Ara Balears
1 min
Imatge aèria de la zona on s'ublica l'aparcament de Na Tirapel, a Es Trenc.

PalmaEl Govern ha aprovat el Decret legislatiu pel qual s'aprova el text refós de la llei d'avaluació ambiental de les Balears, segons ha informat en un comunicat la Conselleria de Medi Ambient i Territori. Això s'ha fet perquè la normativa quedi recollida en un únic text i sigui més fàcil de conèixer i entendre, ha explicat l'Executiu.

El decret s'adapta als marcs jurídics d'impacte i d'avaluació ambiental i completa el marc jurídic europeu. A més, la normativa s'ajusta a la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica. Ara es té en compte la perspectiva climàtica en els procediments d'avaluació ambiental de plans, programes i projectes.

La norma entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i derogarà la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears i la Llei 9/2018, de 31 de juliol, relativa a l'avaluació de l'impacte, la qual ja modificava la primera.

stats