Societat 16/08/2022

El Govern aprova el decret per garantir la gratuïtat de l'etapa educativa 2-3 anys

La nova norma permet eliminar les quotes d’escolarització que fins ara pagaven les famílies

ARA Balears
1 min
Un infant en una escoleta.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dimarts el decret llei per garantir la gratuïtat de l'educació infantil 2-3 dels infants matriculats en centres de les xarxes pública i complementària. La nova normativa permet eliminar les quotes d’escolarització que fins ara pagaven les famílies i crear un fons extraordinari per compensar una part dels descomptes del transport interurbà a partir del setembre de 2022 i fins al 31 de desembre de 2022.

Per tal de fer possible aquesta mesura, la Conselleria d'Educació preveu invertir 13,1 milions d'euros per als sis mesos de 2023, i 18,6 milions per curs, de manera que tant les escoletes públiques com les de la xarxa complementària rebran una aportació de 45.000 euros per cada aula de 2-3 anys. Així, es cobriran les despeses de funcionament d’aquestes aules en l’horari ordinari (un mínim de 4 hores durant 10 mesos), cosa que suposa una despesa de 2.500 euros per alumne.

Per tal de beneficiar-se de la gratuïtat, les aules han d'estar autoritzades i en funcionament durant 10 mesos, la quota ha de ser gratuïta per a les famílies (sense incloure les menjades), s'han de desglossar les quotes que han de pagar les famílies per trams horaris perquè sigui explícit el tram finançat, el titular del centre ha d'assumir la resta de despeses pel tram horari del servei educatiu.

Cal recordar que la Conselleria va arribar a un acord amb els ajuntaments illencs perquè la gratuïtat no suposi més esforç econòmic per als consistoris. En concret, el departament de Martí March va anunciar un augment de la inversió que s’havia previst inicialment, que passa de 36.000 euros a 45.000 per cada aula de 2-3 anys,

stats