Societat 07/03/2022

El Govern aprova una declaració pel 8-M contra la violència masclista, la principal causa de mort entre les dones

ARA Balears
2 min
Imatge del Consell de govern d'aquest dilluns

PalmaEl Consell de Govern d'aquest dilluns ha aprovat una declaració institucional amb motiu del Dia internacional de les dones, amb la qual el vol reiterar el seu ferm compromís amb l’erradicació de les discriminacions de gènere que persisteixen actualment en molts àmbits.

Segons han detallat en un comunicat, la declaració aposta per celebrar les "conquestes d’igualtat i no discriminació per raó de sexe fins ara assolides" i es marca com a repte "continuar eliminant les discriminacions que persisteixen: la bretxa salarial, l’equiparació salarial, especialment en les professions feminitzades, i el foment de l’emprenedoria i l’autoocupació de les dones, entre d’altres".

L'Executiu ha remarcat que continuarà fent feina per proporcionar els mitjans necessaris per reparar els danys físics i morals, i restituir el projecte de vida de les dones, els nins i les nines víctimes de violències masclistes, la principal causa de mort de les dones arreu del món.  El Govern també referma la seva intenció de lluitar contra la violència sexual, l’assetjament sexual i laboral i facilitar a les dones i les nines la recuperació i la restitució del seu pla de vida, i també continuar lluitant contra totes les formes de violència cap a les dones i nines.

D’aquesta manera, el Govern es compromet que les dones en situació de vulnerabilitat trobin ressò de les seves demandes d’ajut i suport en les administracions públiques, de manera que les dones grans puguin envellir en pau, les dones amb discapacitat trobin el suport per a les seves necessitats específiques i les dones migrants tinguin al seu abast, pels canals públics, informació sobre els seus drets i la manera d’aconseguir-los.

En el comunicat han recordat que continuaran fent de la coeducació i de la prevenció de la violència masclista un eix de la formació en valors per als qui el dia de demà seran persones adultes. La intenció és que els nins i nines i adolescents d’avui incorporin la igualtat i el respecte a les dones i nines, i, per extensió, a l’altre, independentment de la diversitat que representa. "La igualtat és l’antídot contra la violència masclista", han sentenciat.

stats