Societat 21/09/2020

El Govern aprova l'ampliació de l'aparcament de l'estació de tren de sa Pobla

El projecte implica la construcció d'una parada d'autobús per facilitar les connexions del municipi

Ara Balears
1 min
Estació de tren de sa Pobla./ ISAAC BUJ

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns el projecte per a l'ampliació de l'aparcament de l'estació de tren de sa Pobla, així com l'autorització a Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i l'inici dels tràmits per a l'ocupació dels terrenys necessaris i la seva adquisició per poder executar el projecte. L'ampliació servirà per ubicar-hi una parada d'autobús que faciliti la intermodalitat entre el tren, l'autobús, el vehicle privat i la bicicleta.

La nova parada formarà part de la xarxa de parades del nou servei d'autobús per carretera de Mallorca que està previst que entri en funcionament aquest hivern. D'aquesta manera, es facilitaran connexions des de sa Pobla amb altres municipis de la comarca.

L'estació de tren està situada a la zona sud dels afores del poble i l'accés a la nova parada d'autobús es farà des de la ronda sud, a la vorera on se situa la mateixa estació de tren. La longitud total del carril d'aturada serà de 40 m, amb una amplada màxima de 3,5 m. La longitud de la qual disposa un autobús per aturar-se al carril és de 15 m. El voral, d'un metre d'ample, no es veu afectat i no es modifica. La reincorporació a la ronda es produeix en el mateix sentit mitjançant un 'Cediu el pas'.

Pel que fa a l'accés per als vianants a la parada, es farà mitjançant una vorera des de l'estació de tren, que tindrà una amplada de fins a 2,7 m, paral·lela a la ronda sud sense envair-la en cap moment.

El projecte té un pressupost total de 51.260 €. Una vegada es completi el procés d'expropiació i es disposi dels terrenys, el termini d'execució del projecte serà d'un mes.

stats