Mobilitat
Societat 09/03/2023

El Govern adjudica l'ampliació de la línia del metro de la UIB fins al Parc Bit

S'ha aprovat per un import de 28.900.000 euros

ARA Balears
2 min
Un vagó del metro de Palma.

PalmaEl Consell d'Administració de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha aprovat aquest dijous la proposta d'adjudicació del contracte d'obres per ampliar la línia M1, des de l'estació de la UIB fins al Parc Bit. Segons ha explicat el Govern, l'adjudicació a la UTE COMSA-TECSA-MAB-COEXA s'ha fet per un import de 28.900.000 euros (amb l'IVA exclòs) i un termini d'execució de dotze mesos.

La Conselleria de Mobilitat ha recalcat que l'obra d'ampliació de la línia M1 del metro de Mallorca, entre l'estació de la UIB i el Parc Bit, té com a objectiu potenciar i fomentar el transport públic ferroviari com a alternativa al cotxe particular i facilitar, així, l'arribada dels treballadors a aquest parc tecnològic. Amb aquesta nova ampliació de la xarxa de transport públic s'espera un augment d'un 25% d'usuaris. Ara mateix, el 85% de les persones que diàriament es desplacen a les instal·lacions del Parc Bit ho fan en vehicle motoritzat.

L'ampliació de la línia permetrà anar de la Universitat al Parc Bit en dos minuts (quinze minuts des del centre de Palma). El nou traçat, d'1,4 quilòmetres, anirà en paral·lel al nord de la carretera d'accés al Parc Bit des de la UIB durant un quilòmetre i després es desviarà fins al sud per arribar a l'aparcament sud del parc tecnològic, on se situarà l'estació. Aquest nou tram tindrà una part soterrada, una part en trinxera i una part final en superfície.

El projecte s'inclou en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència i és finançat pels fons europeus Next Generation. Les obres havien sortit a licitació el passat mes de novembre amb un pressupost bàsic de 31.125.555 euros. L'adjudicació es produeix després d'un procés al qual s'han presentat nou empreses. Després de valorar les diferents ofertes tècniques i econòmiques, l'UTE COMSA-TECSA-MAB-COEXA ha assolit la màxima puntuació.

stats