Societat 18/10/2021

El Govern adjudica el contracte d'obres de nou habitatges públics al Migjorn

Els pisos tenen entre 60,96 i 43,29 metres quadrats

Iván Martín
1 min
Imatge d'arxiu d'una presentació d'habitatge públic a Menorca.

MAÓEl Govern ha aprovat aquest dilluns l'autorització a l'Institut Balear d'Habitatge (Ibavi) per iniciar la tramitació del procediment per adjudicar el contracte d'execució de les obres d'edificació de nou habitatges de protecció pública al Migjorn Gran, que s'iniciaran enguany. El pressupost de licitació és de 961.200 euros i el termini d'execució, de 16 mesos.

Són nou habitatges d'entre 60,96 i 43,29 metres quadrats: cinc de dos dormitoris i quatre d'un dormitori (un d'adaptat). Es tracta d'una promoció d'habitatge sostenible en què les noves edificacions dependran molt poc de l'energia elèctrica, ja que seran càlides durant l'hivern i fredes durant l'estiu, per lluitar, també, contra la pobresa energètica i garantir que els habitants tinguin les condicions òptimes de climatització sense haver de destinar gaires recursos a les fonts d'energia.

L'edifici, de nou habitatges plurifamiliars, es divideix en dos volums de dimensions similars de planta baixa més dues plantes pis. Els dos volums estan units per una franja que conté l'accés, l'escala, l'ascensor i els accessos als habitatges. Les façanes es configuren tenint en compte el seu entorn i la tradició constructiva local, i plantegen dos volums pintats de blanc amb proteccions solars pròpies de la zona, en combinació amb un sòcol i una gelosia de pedra de marès.

stats