Societat 28/05/2020

El Govern té deu dies per pagar la carrera professional als interins

L'STEI ha informat que l'Executiu encara no ha fet efectius aquests imports, reconeguts per una sentència el 2017

Ara Balears
1 min
El Govern vol que la carrera professional s'apliqui de manera igualitària.

PalmaEl sindicat STEI ha anunciat aquest dijous que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha donat un termini de deu dies al Govern per executar la sentència que reconeix la carrera professional als interins que ho varen reclamar per mitjà del sindicat, segons ha informat Efe. Així, en poc més d'una setmana l'Executiu hauria de fer el pagament d'aquest concepte.

L'STEI ha recordat que els imports varen ser reconeguts per una sentència judicial el 28 de març de 2017, avalada pel Tribunal Suprem el març del 2019. Així, adverteix que el Govern "no pot obviar que els tribunals sentencien en contra de la discriminació del personal interí en la carrera professional".

La sala de Contenciós Administratiu del TSJIB ha acordat iniciar el procediment d'execució forçosa de la sentència del 2017 i obliga així l'executiu autonòmic a executar "en el termini de deu dies" la resolució judicial. Aquesta reconeix els imports relatius a la carrera professional i els interessos de demora de quatre treballadores interines de l'Administració de la CAIB defensades pels serveis jurídics de l'STEI Intersindical.

A través d'una interlocutòria, es requereix a l'Administració que presenti davant la sala un informe que acrediti les mesures adoptades per complir la sentència i l'òrgan responsable del compliment. L'STEI Intersindical ha celebrat la contundència del tribunal i demana al Govern que aboni immediatament aquestes quantitats.

stats