Parc Natural de Ponent
Societat 05/02/2024

El GOB reclama l'escrit que rebutja incorporar la finca de Rafeubetx al Parc Natural de Ponent

L'organització ecologista ha defensat que la finca i els actuals usos de Defensa "no són incompatibles amb la protecció del territori"

1 min
L'entitat ha demanat a la Conselleria l'escrit ministerial que s'oposa a la seva incorporació

PalmaEl GOB ha reclamat a la Conselleria d'Agricultura l'escrit remès pel Ministeri de Defensa que rebutja la incorporació de la finca de Rafeubetx, propietat militar, al futur Parc Natural de Ponent. A final de la passada legislatura es va iniciar un procediment per declarar un parc natural mínim i terrestre en el litoral de Calvià i Andratx. En un comunicat aquest dilluns, el GOB ha subrallat que a final de l'any passat Defensa va comunicar al Govern la seva oposició a la incorporació de la finca militar i la Conselleria ha anunciat que arxivarà el procediment.

L'organització ecologista ha defensat que la finca i els actuals usos de Defensa "no són incompatibles amb la protecció del territori". En aquest sentit, ha fet referència al Parc Natural de Cabrera, que, a més, d'estar inscrit en el Ministeri de Defensa, manté un contingent militar de manera permanent. Així, també ha destacat la base situada al puig Major, que forma part de l'espai natural protegit de la serra de Tramuntana i altres espais que són de titularitat de Defensa i que formen part de parcs naturals a la resta d'Espanya.

Des del GOB, han considerat que la incorporació de la finca hauria de ser "més senzilla", ja que la zona manté un ús militar "de molt baixa intensitat". En aquest sentit, l'organització ha requerit a la Conselleria l'escrit remès pel Ministeri per conèixer els motius en contra de la incorporació al futur parc natural. "Creim que si hi ha voluntat de dotar d'una figura de màxima protecció aquest espai és necessari que la Conselleria impulsi un diàleg amb Defensa per arribar a un acord que en permeti la incorporació", han conclòs.

stats