Societat 07/06/2018

El GOB demana que no es prorroguin les ocupacions de costa que caduquen el juliol

L'objectiu de l'organització proteccionista és retornar la costa al seu estat natural

Ara Balears
1 min
Imatge aèria de la piscina de l'hotel Puro Beach.

PalmaL'associació ecologista GOB confia que l'extinció, el proper 29 de juliol, dels permisos d'ocupació de domini públic costaner anteriors a la Llei de costes de 1988 suposi la desaparició de nombroses instal·lacions, com piscines i terrasses, que avui serien il·legals.

El complex Puro Beach, a Can Pastilla, les terrasses i piscines dels hotels Cala Vinyes (Calvià) i Diana (Port de Pollença), la piscina de la casa de Pedro J. Ramírez, a la Costa dels Pins (Son Servera) i el quiosc de cala Torta (Artà) són algunes de les ocupacions que es varen beneficiar del permís especial de trenta anys contemplat per la llei de 1988 i que ara el GOB espera que siguin eliminades per retornar la costa al seu estat natural.

"No són susceptibles de ser prorrogades ni d'obtenir una nova concessió, pel fet de no complir les determinacions que la llei va imposar el 1988", assenyala el GOB.

L'organització proteccionista incideix que la norma és "molt clara i taxativa" i que obliga a eliminar "esplanades sobre roques o directament sobre el mar" que s'empren com terrasses i solàriums, amb i sense piscina, de bars, hotels i habitatges particulars.

"També hi ha alguns habitatges", denuncia el GOB, que destaca que aquestes instal·lacions han desnaturalitzat i desfigurat moltes zones litorals de les Illes Balears.

L'entitat reclama a la Demarcació de Costes informació detallada sobre quantes ocupacions es podrien veure afectades per la fi de la pròrroga d'aquells permisos de tres dècades. Així mateix, assenyala que fins ara no té constància que hagi estat concedida cap pròrroga.

stats