Societat 17/09/2022

El GOB presenta la protesta contra la massificació amb un model turístic "que ens empobreix" en el punt de mira

La concentració, en la qual es farà una cadena humana al Consolat de Mar, tindrà lloc el pròxim 27 de setembre, coincidint amb el Dia mundial del turisme

1 min
El GOB ha presentat aquest dissabte la protesta contra la massificació

PalmaLes més de 30 entitats que s'han adherit a la manifestació liderada pel GOB contra la massificació han presentat aquest dissabte, a la plaça d'Espanya de Palma, la concentració que té per lema 'Prou turistificació'. La protesta es durà a terme el pròxim 27 de setembre, coincidint amb el Dia mundial del turisme.

"Denunciam un model turístic que ens empobreix. Venen més turistes que mai i es creen més llocs de feina, però aquests són més precaris", ha explicat un dels representants de la convocatòria, Pere Joan Femenia, de Fridays for future, una associació juvenil que lluita contra el canvi climàtic.

La protesta s'organitza contra la massificació, però Femenia ha apuntat que davall d'aquest tema s'amaguen altres problemàtiques, com "el consum de recursos i territori"; la gentrificació, que "crea problemes d'accés a l'habitatge per l'encariment dels preus", i "l'agreujament de la crisi climàtica que patim". Així, les entitats adherides aposten per un decreixement "just i sostenible, que tingui en compte tota la societat".

La manifestació consistirà en una cadena humana entre el Consolat de Mar i la Llotja de Palma. A més, la capital balear no serà l'única ciutat on es farà la protesta. A diversos llocs de la xarxa SET, que són les ciutats del sud d'Europa contra la turistificació, i de la qual formen part Venècia, València i Madrid, també s'hi produiran concentracions en el mateix sentit.

Entre les entitats que formaran part de la concentració hi figuren el GOB, Greenpeace, Terraferida, Arrels Marines i Amics de la Terra. A més, hi ha implicats partits polítics com CUP Mallorca i joventuts de formacions com Arran i Mallorca Nova.

stats