Societat 19/09/2022

El GOB Menorca inicia la campanya per denunciar els efectes de la massificació

La primera excursió analitzarà la càrrega nàutica

Iván Martín
1 min
Imatge del port d'Addaia.

MAÓLa massificació nàutica centrarà la primera excursió que proposa el GOB Menorca a denunciar els efectes de la massificació que pateix l'illa els mesos de temporada alta. La campanya, denominada 'La Menorca in-SOS-tenible', té com a objectiu mostrar les principals problemàtiques d'insostenibilitat que es detecten a Menorca.

El responsable de l'Ordenació del Territori de l'entitat ecologista, Miquel Camps, ha recordat que Menorca compta amb un estudi oficial que marca la capacitat de càrrega nàutica, que posa de manifest que s'està superant des de fa un mínim de 12 anys. Camps ha lamentat que, malgrat disposar d'aquest estudi, que analitza la capacitat per rebre embarcacions de totes les cales i platges, encara es valorin projectes per augmentar de manera significativa el nombre d'embarcacions.

En aquest sentit, Camps ho té clar: "Hi ha moltes embarcacions que acaben llançant l'àncora damunt posidònia". I afegeix: "Cal posar límits i ara és el moment perquè la gent recordi les imatges que hem vist d'incompliments sistemàtics de la normativa". La primera excursió serà el pròxim diumenge a l'Arenal del Castell fins al port d'Addaia, on es tramita un projecte per duplicar la dimensió actual del port esportiu: "També hi ha altres projectes que preocupen, com el de Cala Molí, Cala en Busquets, es Grau, la Colàrsega de Ciutadella i Cala Figuera a Maó".

La campanya és una reacció davant la massificació creixent que assegura el GOB que existeix a l'illa. També han remarcat que Menorca ha batut a l'estiu "rècords històrics" en nombre de turistes, vehicles, embarcacions, de moviments aeris, així com de consum d'aigua, de producció de residus, consum energètic fòssil i de col·lapse d'espais naturals.

stats