Societat 17/06/2019

El GOB demana a les institucions balears limitar la pressió humana a les Illes

Els ecologistes també demanen desclassificar territoris aptes per a la construcció

Iván Martín
1 min
Pressió humana: un 32% més que fa 20 anys

MaóEl GOB ha instat les institucions públiques de Balears a limitar la pressió humana a tot l'Arxipèlag. Aquesta és una de les conclusions després de la Junta Directiva Interinsular que s'ha duit a terme a Menorca. Els ecologistes adverteixen que la Comunitat Autònoma es troba en una "situació d'emergència" i consideren "urgent" prendre mesures. El GOB demana que la limitació de la pressió humana es materialitzi mitjançant la reducció de places turístiques "amb la fórmula 2x1", així com la disminució de la pressió turística i la contaminació produïda per creuers i avions.

D'altra banda, els ecologistes demanen desclassificar territoris aptes per a la construcció, principalment aquells que no tinguin drets urbanístics consolidats, que limitin o incloguin ANEI, i els situats a primera línia del litoral. A més, aposten per establir mesures per frenar l'especulació urbanística i l'aplicació de les normes de protecció ambiental sobre la posidònia, els residus i la transició energètica. També exigeixen que es dugui a terme una "vigilància efectiva" respecte del decret per protegir la posidònia.

Els responsables del GOB de Balears s'han reunit a Menorca per unificar els reptes de futur.

Finalment, el GOB insta les institucions a avançar en la transició energètica i l'economia circular i exigir que les noves construccions tinguin un "impacte nul" quant a consum d'aigua, energia i materials constructius, i destaquen la necessitat de revisar el sistema fiscal amb criteris ecològics.

stats