Societat 28/05/2022

El GOB fa "història" omplint la plaça Major per reclamar la llei de “justícia intergeneracional”

Més de 2.000 persones s'han concentrat aquest dissabte a Palma per fer el mosaic humà "Avui per demà"

2 min
El mosaic humà que s'ha fet aquest dissabte a Palma per reclamar la creació d'una llei de "justícia intergeneracional".

PalmaLa música, el ball de bot i les cartolines roses i blanques han omplert aquest dissabte horabaixa la plaça Major de Palma, on més de 2.000 persones han fet un mosaic humà per reclamar la llei de "justícia intergeneracional". Així, el GOB ha tornat a convocar una concentració multitudinària, arran de la campanya 'Avui per demà', per reclamar que les institucions tinguin en compte l'impacte que tenen les seves decisions en el futur de la societat.

"Vàrem dir que faríem història i hem fet història... Hem omplert la plaça Major". Així ha començat el seu discurs el president de l'entitat ecologista, Amadeu Corbera, que ha donat les gràcies a tots els assistents. "Se sent alegria de veure tanta gent que ha vingut de tots els pobles i barris de les Illes. Des d'aquí es veu el futur", ha dit.

Aquesta ha estat la darrera empenta que ha fet l'entitat per poder aconseguir les 7.500 firmes que necessiten per poder dur davant el Parlament la creació de la llei, i el president ha recordat que encara manquen moltes firmes.

Gent fent el mosaic humà "Avui per demà".
L'expresident del GOB Miquel Rayó llegint part del manifest.

"Nosaltres som els encarregats de fer hereus les generacions futures" per fer que els "nostres fills, nets, els joves d'avui i els que encara han de venir puguin viure en una terra millor", ha dit Corbera, que ha remarcat que "encara som a temps de poder fer-ho". A més, ha posat de manifest el "repte immens" que tenen per davant, com el canvi climàtic, la massificació turística i la degradació del paisatge, i la qualitat de vida de la gent de l'illa. "Hem de dir prou", ha dit. Durant l'acte també ha xerrat l'expresident Miquel Rayó, que ha volgut animar tothom a firmar per poder tirar endavant aquesta llei, "que situarà les Illes Balears com a referent a tot l'Estat".

Cal tenir en compte que unes 90 entitats i plataformes s’han adherit a la iniciativa ‘Avui per demà’, unes cinc de les quals són estatals. Entre els participants hi ha el Moviment Feminista de Mallorca, Terra Ferida, l’Obra Cultural Balear i alguns sindicats com CCOO, UGT i STEI. Els partits del Pacte també s'han sumat a aquesta iniciativa i han participat en la concentració que ha organitzat l'entitat.

stats