Son Bonet
Societat 23/07/2022

El GOB denuncia la "posició immobilista" del govern espanyol respecte del projecte que vol fer Aena a Son Bonet

L'entitat assegura que l'executiu estatal considera que aquest és un projecte "important per a la societat"

ARA Balears
1 min
Els terrenys adjacents a l'aeròdrom de Son Bonet on Aena projecta posar les plaques fotovoltaiques.

PalmaEl GOB ha denunciat aquest cap de setmana la "posició immobilista" que té el govern espanyol respecte del parc fotovoltaic que Aena vol fer a Son Bonet. Així, ha criticat que la seva actitud sigui "favorable" a aquest projecte, segons ha informat en un comunicat.

Aquestes declaracions les ha fetes després que el govern espanyol asseguràs que considera que aquest és un projecte "important per a la societat" per la seva contribució ambiental i es posicionàs a favor de la proposta de la companyia de plantejar un "acord" amb l'Ajuntament de Marratxí.

En aquest sentit, el GOB remarca que amb aquesta actitud s'està ignorant l'oposició veïnal i la petició del vicepresident i conseller Juan Pedro Yllanes perquè Aena reconsideri la ubicació de les seves centrals i que aquestes puguin ser vertaderament per a autoconsum.

Així mateix, l'entitat ecologista ha recordat que l'acord que Aena planteja pretén "desarticular les veus institucionals crítiques inicialment, com la de l'Ajuntament de Marratxí", que en un inici es va posicionar contra el parc fotovoltaic i es va mostrar a favor de la recuperació de la zona com a espai lliure públic.

Cal recordar que l'espai on Aena projecta el parc fotovoltaic de Son Bonet és, d'acord amb el planejament urbanístic, un Sistema General d'Espai Lliure Públic, un indret on, temps enrere, l'Ajuntament de Marratxí va proposar un projecte d'ordenació paisatgística que tenia com a objectiu plantar-hi 1.875 pins.

stats