Societat 18/05/2022

El GOB denuncia que l'aparcament de la platja Cala Llombards envaeix la zona dunar

També dubta de la legalitat d'aquest espai i demana que, en cas que no ho sigui, es tanqui

ARA Balears
1 min
Imatge de l'aparcament.

PalmaEl GOB ha alertat aquest dimecres que l'aparcament de la platja de Cala Llombards, a Santanyí, envaeix la zona dunar d'aquest espai natural, que assegura que ha registrat una pèrdua de vegetació respecte del 2006.

La imatge és del 2021 i la zona marcada en taronja assenyala el que era el sistema dunar el 2006.

Segons ha explicat, a la cala hi ha un aparcament senyalitzat que donen per fet que és de l'Ajuntament, que s'ubica dins la zona de domini públic maritimoterrestre i en Àrea de Prevenció de Riscos per Inundacions del Pla Territorial Insular de Mallorca.

Concessions i autoritzacions

"No ens consta que aquest equipament tingui cap de les concessions i autoritzacions necessàries per al seu funcionament", ha defensat el GOB, que ha demanat a les administracions públiques que actuïn en el marc de les seves competències.

En verd, límit de la zona de domini públic maritimoterrestre.

En una nota de premsa, la plataforma ha manifestat que dubta de la legalitat d'aquest aparcament i ha demanat que, en cas que es confirmi la seva il·legalitat, el tanqui, senyalitzant i impedint físicament l'accés de vehicles, i obri el corresponent expedient d'infracció.

D'altra banda, amb la finalitat de facilitar el procés de recuperació de les dunes, ha proposat delimitar la zona amb tancament blan, traslladar fora de l'àmbit dunar la caseta de primers auxilis I els banys públics i distanciar la passarel·la d'accés a la platja de les dunes.

stats