Societat 19/02/2019

El GOB demana que no es fumigui massivament contra l’eruga peluda de l’alzina

Davant les queixes veïnals, la Conselleria de Medi Ambient n'ha declarat una plaga per poder actuar amb diferents mètodes

Ara Balears
1 min
/JAUME LLINÀS

PalmaHa arribat l'època de tornar a veure l'eruga peluda. Es troben en zones on predominen els pins o les alzines i molts cops es poden veure files llargues d'aquest insecte autòcton de la Mediterrània. És precisament en aquest moment en què comencen les tasques de control d'aquesta espècie i el GOB ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient que no fumigui de manera massiva aquesta espècie.

Segons el GOB, com que és una espècie autòctona a la Mediterrània té un nombre important de depredadors naturals, "de forma que la plaga es controla de manera natural". A més, assegura que l'abundància de la cuca de l'any passat va generar "queixes veïnals i peticions d'intervenció d'alguns ajuntaments". "A arran d'això, la Conselleria de Medi Ambient ha tramitat la declaració de plaga per poder actuar amb diferents mètodes, entre ells la fumigació aèria".

Davant aquesta situació, el GOB assegura que la intervenció s'hauria de limitar "a la captura de mascles amb trampes de feromona per tal de minvar la capacitat reproductora de la població" i així "respectar l'equilibri".

A més, han assegurat que "la fumigació aèria, considerada per Medi Ambient, ens sembla injustificable, inconvenient i per tant inacceptable" i que estan prohibides "amb caràcter general de la UE", ja que "la fumigació aèria podria afectar totes les papallones de qualsevol espècie que es trobin al bosc en fase de creixement en el moment de l'aplicació".

stats