Societat 18/03/2020

El GOB demana tancar l'aparcament de na Tirapel al Parc Natural del Trenc

Aquests dies acaba el període de consultes del projecte d'ordenació d'accessos d'aquest espai protegit i l'entitat hi ha presentat al·legacions

Ara Balears
1 min
Vista aèria de l’aparcament que ha causat la darrera topada entre el GOB i el Govern. A la dreta, dues imatges de l’antic pàrquing il·legal de ses Covetes. / GOB

PalmaEl GOB ha demanat a la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears que impedeixi el manteniment de l'aparcament per a 400 vehicles de na Tirapel, al Parc Natural del Trenc i el Salobrar de Campos. Aquests dies acaba el període de consultes del projecte d'ordenació d'accessos a l'àrea d'estacionament de l'espai protegit i els ecologistes destaquen que el mateix document d'impacte ambiental del projecte planteja la revisió de la normativa del parc per deixar l'ordenació del trànsit en mans del futur Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN).

Segons ha informat l'entitat conservacionista en un comunicat, ha presentat un plec d'al·legacions centrades en la "inconveniència ambiental" de mantenir l'aparcament. El GOB recorda que en diverses ocasions ha assenyalat que el manteniment de l'aparcament no està avalat per cap dels estudis fets durant la tramitació del parc natural. De fet, destaquen que fins a vuit informes i estudis tècnics conclouen que la instal·lació generava un "important" impacte ambiental i que descartaven que pogués ser un dels aparcaments autoritzats dins el parc.

Tot i això, els ecologistes diuen que no es va fer cas d'aquestes observacions i que na Tirapel es va incloure amb "calçador" a la llei per declarar el parc natural a través d'una esmena idèntica presentada alhora pel PP, el PSIB i MÉS quan l'avantprojecte de llei, que eliminava l'aparcament, havia rebut l'aprovació del Consell de Govern. "L'opció més raonable des del punt de vista ambiental seria eliminar-lo", insisteixen des del GOB.

stats