Societat 13/01/2020

El GOB presenta el 33è volum de l'Anuari Ornitològic de les Balears

La publicació inclou un article sobre la migració de la boscarla d'aigua i la primera cita documentada a les Illes d'un exemplar de coablava

Kike Oñate
2 min
L'àguila peixatera, és la portade el nou anuari

PalmaEl GOB ha presentat aquest dilluns el 33è volum de l'Anuari Ornitològic de les Balears, que està il·lustrat amb una fotografia d'una àguila peixatera feta per Miquel Vallespir. Entre els articles de la revista científica, en destaca un sobre la migració de la boscarla d'aigua, que és una espècie globalment amenaçada i que passa per les Illes. També n'hi ha un de dedicat a la primera cita a les Balears d'un exemplar de coablava, una espècie que hiverna a l'Àsia.

El lector també hi trobarà un text sobre el recompte hivernal d'aus aquàtiques i limícoles, que es fa a tot el món i en el qual l'entitat ecologista participa anualment. De fet, encara s'està fent el recompte i les dues dates centrals seran el cap de setmana que ve, segons ha informat el GOB. També hi ha una actualització de l'estatus de les aus al Parc Nacional de Cabrera.

Entre les novetats ornitològiques es dedica un text a les aus rares i després a totes les que hi ha a les Illes. És la part principal en la qual es fa una selecció de les dades que recullen més de 150 voluntaris i que mostra on i quants exemplars es varen observar de cada espècie. A més, hi ha algunes seccions habituals com l'Estatus de les aus de les Balears, on surten totes les espècies i subespècies observades alguna vegada a l'Arxipèlag i quin estatus tenen a les Illes.

Portada de l'Anuari Ornitològic de les Balears

Cal dir que l'anuari té el suport d'Endesa des de ja fa 27 anys dins el Pla de sostenibilitat que té l'empresa a les Balears. Segons ha explicat la companyia elèctrica en un comunicat, "és una gran satisfacció renovar el suport per fer aquest anuari perquè és de gran qualitat i importància científica".

A l'acte de presentació hi han comparegut el coordinador del GOB, Toni Muñoz; el responsable de l'àrea d'ornitologia de l'entitat ecologista, Manolo Suárez, i Pedro Martínez, membre de la junta directiva del GOB, a més del director general d'Endesa a les Illes Balears, Martí Ribas.

stats