Societat 10/07/2020

Globalia negocia amb el govern espanyol un rescat sense que l'Estat entri en el capital de l'empresa

El grup turístic mallorquí ja va signar un préstec sindicat amb el suport de Madrid per a Air Europa

Ara Balears
2 min
Seu de Globalia a Llucmajor

PalmaEl grup turístic Globalia, al qual pertanyen Air Europa i Halcón Viajes, negocia amb el govern espanyol un rescat després de la crisi generada per la pandèmia del coronavirus, però sense que l'Estat entri en el capital de l'empresa. El fons de rescat creat per l'executiu de Pedro Sánchez, dotat amb 10.000 milions d'euros, serviria per donar l'ajuda a Globalia, malgrat que encara s'ha de concretar quin en serà l'import.

La compra d'accions de Globalia per part de l'Estat està descartada, perquè la condició de l'empresa mallorquina és mantenir la propietat del capital, segons ha avançat elConfidencial i ha difós l'agència Efe, així que l'ajuda haurà d'arribar mitjançant una altra fórmula.

La compra de deute o de qualsevol altre instrument convertible en capital són algunes de les opcions del mateix fons de rescat estatal, sempre que una companyia viable ho sol·liciti, però algunes fonts han apuntat a Efe que es podria considerar també la concessió d'un préstec participatiu.

Aquest finançament donaria un respir a Globalia després que el president de la companyia, Juan José Hidalgo, advertís públicament fa unes setmanes que, sense ajudes, el sector "duraria un telediari" i que només en l'hipotètic cas que no es tornàs l'ajuda permetria que l'Estat entràs en el seu accionariat.

La crisi del coronavirus ha afectat especialment les aerolínies i el sector turístic. En el cas de Globalia, Air Europa va presentar un ERTO el març per al 90% de la plantilla fins al final de l'estiu i va signar un préstec sindicat amb el suport de l'Estat.

La gravetat de la situació portarà moltes empreses a registrar pèrdues històriques que per a Globalia, segons elConfidencial, podrien arribar als 600 milions d'euros aquest mateix any, 380 dels quals correspondrien a Air Europa.

stats