Societat 24/03/2015

Germanwings, una filial 'low cost' de Lufthansa amb gran creixement a l'Estat

La companyia alemanya va viure una vaga la setmana passada per l'alt nivell d'exigència als pilots

Ara
2 min
El mostrador de Germanwings a l'Aeroport del Prat. MANOLO GARCÍA

MadridGermanwings és una filial de baix cost de la gran aerolínia alemanya Lufthansa. La companyia va començar a operar a nivell europeu fa poc més de dos anys i en aquest temps s'ha convertit en una de les aerolínies amb més creixement a tot l'Estat. Segons les estadístiques d'Aena, Germanwings va transportar l'any passat 1,9 milions de passatgers a Espanya, la qual cosa va suposar el màxim creixement –d'un 67,9%– entre les 20 primeres companyies per nombre de passatgers a l'Estat. I és que és, justament, la vintena companyia que va transportar més passatgers de la xarxa Aena el 2014.

Aquesta filial de 'low cost' de Lufthansa vola a nou ciutats de la Península: Barcelona, Bilbao, Jerez de la Frontera, Madrid, Màlaga, València, Faro, Lisboa i Oporto, a més d'Eivissa i Mallorca. Germanwings va decidir fer una aposta important per Espanya el 2013 i s'ha convertit en el tercer país europeu amb més freqüències, només per darrere d'Alemanya mateix i Itàlia.

La decisió de Lufthansa, el desembre del 2012, de fer volar la seva filial a la resta d'Europa va suscitar una gran polèmica a l'empresa i grans manifestacions. La darrera: una vaga la setmana passada per l'alt nivell d'exigència i desgast dels pilots. Germanwings ha establert com a 'hubs' a Aemanya els aeroports d'Hamburg, Frankfurt, Munic i finalment Düsseldorf.

Aquest últim aeroport és un 'hub' important a Renània del Nord, Westfàlia, una zona densament poblada del centre d'Europa coneguda per la seva zona industrial a la conca del Rur. Düsseldorf és una ciutat petita però industrial on molts espanyols afectats per la crisi hi han buscat sort amb grans empreses com Trivago o Vodafone, que hi tenen la seva seu europea. Colònia s'ubica a menys d'una hora de camí i acostuma a ser també l'aeroport habitual per als catalans que hi viuen.

stats