Art
Societat 12/04/2023

Galeristes lamenten l'acusació de "frau" de l'Aavib per la donació de l'escultura de José Dávila

L'associació ha demanat a Ceball que faci una rectificació pública

ARA Balears
1 min
L'escultura 'Primite Irruption'

PalmaL'associació de galeristes Art Palma Contemporani ha expressat la seva preocupació per les declaracions de l'Associació d'Artistes Visuals de les Balears (Aavib) sobre el procés de donació, per la galeria Kewenig, de l'escultura Primitive Irruption, 2021 de l'artista mexicà José Dávila, per les quals acusen la galeria i l'Ajuntament de Palma de "frau" sense presentar més arguments "que els mateixos que el secretari executiu de l'Aavib, Alex Ceball, qui es va referir a l'escultura com a "quatre bigues i una pedra".

"En nom d'Art Palma volem transmetre el nostre profund rebuig al que consideram una falta de respecte impròpia d'un gestor d'una entitat que pretén representar als artistes", han assenyalat aquest dimecres en un comunicat. En aquest sentit, han criticat Ceball per les seves acusacions, amb les quals, segons han interpretat els galeristes, "demostra desconèixer el món de l'art contemporani i, fins i tot, ignorar el mercat de l'art".

Art Palma Contemporani ha traslladat, a més, el seu suport a la galeria Kewenig i ha valorat la instal·lació de l'escultura de Dávila. "Consideram que es tracta d'una mostra de filantropia per part d'una galeria privada que demostra tenir un compromís social", han afegit. Finalment, han demanat a Ceball que "desisteixi de la seva campanya de desprestigi" a la galeria i faci una rectificació pública.

stats