Societat 11/04/2021

Gairebé 200 funcionaris protesten a Palma contra la temporalitat de les administracions públiques

Una de les pitjors taxes és la de l'IMAS, amb un 83%

ARA Balears
2 min
Caravana contra la temporalitat a les administracions públiques a Palma aquest diumenge.

PalmaEntre 180 i 190 vehicles han participat aquest diumenge en una concentració convocada per treballadors públics per protestar contra l'"abús" de la temporalitat a les administracions públiques, segons ha informat Europa Press. Aquesta és la quarta caravana que convoquen per protestar contra aquesta qüestió, segons ha informat l'organització de l'esdeveniment

La portaveu de la Coordinadora d'Interins i Temporals de les Balears, Sonia González, ha explicat que la caravana estava convocada a escala estatal i que s'hi han sumat 37 capitals d'Espanya. González ha recordat que a l'administració autonòmica –al Govern de les Illes– la taxa de temporalitat supera el 35%, mentre que al Consell de Mallorca aquesta xifra depassa el 65%. Concretament, a l'administració insular destaca el 83% de temporalitat de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

Caravana contra la temporalitat a les administracions públiques a Palma aquest diumenge.

"Els percentatges més elevats de temporalitat es donen a les administracions locals, consells insulars i ajuntaments", ha advertit la portaveu. Per altra banda, ha assenyalat que en l'àmbit estatal es calcula que hi ha entre 800.000 i un milió de treballadors públics que estan en situació d'"abús" de temporalitat.

Vaga de fam

En aquest sentit, ha destacat el cas d'una dona funcionària de carrera, que ha identificat amb les sigles M. J., que ha iniciat aquest diumenge una vaga de fam a Alacant per "donar suport a aquest col·lectiu i reivindicar una solució digna". Davant això, a més, González ha apuntat que "s'estan sol·licitant reunions amb tots els partits polítics amb representació tant en l'àmbit autonòmic com estatal".

No obstant això, la portaveu de la Coordinadora ha lamentat que l'organització ha sol·licitat diverses reunions amb el ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, el qual "ha afirmat en una entrevista que els seus interlocutors són els sindicats –CCOO, UGT i CSIF– i que no s'ha de reunir amb cap plataforma". Per González, aquest és "un greuge a un col·lectiu que ha hagut d'organitzar-se en coordinadores i muntar els seus propis sindicats davant la indefensió i paràlisi d'alguns d'aquests organismes a l'hora d'actuar davant una situació tan greu".

stats