Obituari
Societat 05/03/2023

El funeral de Cristina Macaya, un homenatge familiar

Fills, nets i amics es reuneixen a la parròquia de Santa Creu de Palma en un comiat oficiat per Tomeu Català

ARA Balears
2 min
WhatsApp Image 2023 03 04 at 18.16.34

PalmaAsseguren els que la coneixien que Cristina Macaya solia presumir de tenir 17 nets. Aquest dissabte migdia, en el funeral que ha tingut lloc a la parròquia de Santa Creu de Palma, han estat els nets els que, un rere l'altre, han presumit de la 'Bubu', que és com tots ells anomenaven la seva àvia. Han dit d'ella que era divertida, original, generosa, guapa; han recordat els seus vestits extravagants, els talons altíssims i els collars descomunals que la distingien de la resta d'àvies. Ho han fet tot just acabar la missa oficiada per qui ha estat el gran amic de Cristina Macaya, el capellà Tomeu Català, president de Projecte Home a les Balears, i per Nadal Bernat.

Les paraules de cadascun dels nets de Macaya, els records que ha relatat el mateix Tomeu Català, la confessió íntima i emocionada de Javier Macaya -fill de la finada-, especialment centrada en els darrers mesos de la seva vida, a més d'un text escrit per la seva filla Maria dedicat a la fortalesa de la seva mare i a la de totes les dones, tot plegat ha fet del funeral un homenatge a Cristina Macaya molt familiar. Un homenatge que també s'ha volgut fer amb música, amb una soprano i la coral dirigida per Joan Company.

Javier Macaya, en primer pla, ha fet una confessió íntima i emocionada al funeral de la seva mare

Entre els amics més propers, Pepa Juan i l'advocat Joan Nadal, l'empresària Maite Arias, el galerista Joan Guaita i Marta Gayá, el cirurgià Antoni Lacy, Santiago Ybarra i Mercedes Baptista, els empresaris Llorenç Fluxà, Christian i Ninon Völkers, Juan i Sherezade Benet, els advocats Joan Buades i Teresa Castella, artistes com Francesca Martí, Susy Gómez, Concha Sampol i Joan Costa, el jutge Pere Barceló, l'interiorista Antoni Obrador, el periodista i editor d'Última Hora Miquel Serra, l'exconseller de Cultura Francesc Fiol i l'economista Maria Antònia Garcia o, entre molts altres, Maite Arango -filla de Plácido Arango- han participat en el comiat.

Tomeu Català, gran amic de Macaya, ha oficiat el funeral

Cristina López Mancisidor, coneguda com a Cristina Macaya, va morir dijous, dia 2 de març, a 77 anys, a Es Canyar, la casa d'Establiments on des de començaments de la dècada de 1990 passava llargues temporades, i el lloc en el qual va triar passar els darrers mesos de la seva vida. Aquest dissabte dematí, poc abans del funeral, ha rebut sepultura al cementeri de Palma en un acte íntim.

stats