Societat 02/07/2020

El tren entre Palma i Manacor passarà cada 40 minuts per les millores que es faran a les vies

Per dur a terme aquest projecte, en el qual es preveu la construcció de tres punts d'avançament, s'invertiran 8,1 milions d'euros

Ara Balears
1 min
Un tren del SFM en una imatge d'arxiu

PalmaLa construcció de punts d'avançament al la via de tren permetrà freqüències entre Palma i Manacor cada 40 minuts enlloc de cada hora, segons ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge en un comunicat. El projecte de Punts d'Avançament i Estacionament de Tren (PAET), que ha presentat aquest dijous el conseller Marc Pons, inclou tres punts d'encreuament que s'ubicaran entre l'estació d'enllaç i la de Sineu; entre l'estació de Sineu i la de Petra, i entre l'estació de Petra i la de Manacor.

Per fer aquests tres PAET s'invertiran 8,1 milions d'euros, ja que s'hauran d'instal·lar dos desviaments a la via general i executar tota l'obra d'ampliació de la plataforma, construcció de la superestructura de via, instal·lacions d'electrificació i instal·lacions de seguretat, que comprenen els elements de senyalització, enclavament, comunicacions i altres instal·lacions auxiliars necessàries per garantir el correcte funcionament del sistema.

A més d'oferir una freqüència cada 40 minuts entre Palma i Manacor, aquestes obres permetran millorar la regularitat i fiabilitat de l'explotació ferroviària en aquest tram, es podran incrementar les freqüències de manera significativa i es millorarà l'explotació del servei i el manteniment.

El primer PAET que s'executarà és el segon, ubicat entre les estacions de Sineu i Petra, al terme municipal de Sineu. La previsió és que les obres i la instal·lació de la tecnologia que es precisa s'iniciïn a principi del 2021. Paral·lelament, s'anirà fent feina en l'execució dels altres dos punts d'avançament.

stats