Societat 07/01/2022

Fred i vent a les Balears

Marc Candela
1 min
Un home amb un paraigües protegint-se del vent.

PalmaDesprés d’un inici d’any amb un ambient excepcionalment càlid per l’època, els pròxims dies vindran marcats per una clara normalització de la temperatura, especialment a partir de dimarts, quan la màxima difícilment passarà dels 12 o 13 graus enlloc. El vent de component nord, que ens acompanyarà bona part de la setmana, encara farà més evident el fred. El cap de setmana el mestral bufarà amb ratxes moderades a tot l’Arxipèlag i diumenge a la nit serà especialment fort al nord de Mallorca i a les Pitiüses.

Dilluns s’anirà girant tramuntana amb el pas de les hores i dimarts serà a Menorca on el vent podrà superar els 100 km/h amb facilitat. A mitjan setmana les ventades aniran de baixa, però no acabaran de desaparèixer del tot i continuaran fent la guitza a estones a la meitat occidental de les Illes. Tot plegat farà que la sensació d’hivern sigui clara. I també ho afavorirà la presència de niguls. Dissabte encara el passarem amb un bon sol, però diumenge serà un dia força més rúfol i fins i tot cauran algunes gotes a Menorca. Dilluns, els ruixats, sempre febles i de curta durada, podran afectar qualsevol punt de l’Arxipèlag, i dimarts encara s’haurà d’obrir el paraigua una estona a Eivissa. A partir de dimecres, el sol recuperarà protagonisme, però els niguls no es desfaran del tot i ajudaran a mantenir les temperatura a retxa també durant els migdies.

La previsió meteorològica de la setmana
El consell

Passarem la Setmana dels Barbuts, tradicionalment la més freda de l’any, amb una temperatura totalment normal per l’època de l’any. Per tant, tot i la lleugera pujada tèrmica que notarem dilluns, fareu bé de sortir ben abrigats de casa cada matí.

Que no us sorprengui

Aquest dissabte el vent del nord-oest ja es deixarà sentir amb ganes, però diumenge bufarà amb especial intensitat. No seria estrany que la nit i la matinada de dilluns alguna ratxa superàs els 100 km/h, especialment a Mallorca i a Eivissa.

stats