Societat 06/03/2021

Arriben el fred i la pluja a les Illes

Miquel Bernis
1 min
Nova jornada de pluges a les Illes.

Després de molts de dies d’estancament i temps humit, sembla que les peces aquesta vegada sí que encaixaran perquè aquest cap de setmana arribin pluges a tot arreu. Les ruixades marcaran aquest diumenge. Començarà a ploure a les Pitiüses, però ràpidament les precipitacions s’estendran també a Mallorca i Menorca. En molts de casos se superaran els 5 o 10 l/m2, i fins i tot és possible que en alguns punts d’Eivissa i Formentera hi plogui amb més ganes.

Dilluns la borrasca s’anirà debilitant, però al matí segurament encara plourà, sobretot a Menorca i Mallorca. El canvi de temps anirà acompanyat diumenge d’una mica de vent de gregal, i entre dilluns i dimarts es convertirà en una tramuntana moderada que arribarà a bufar amb cops de 40 o 50 km/h a Menorca. El canvi de temps i la pluja obriran la porta a un ambient més hivernal, que marcarà l’inici de setmana. Dimarts encara podria ser un dia mig ennigulat i una mica insegur, però la resta de la setmana s’entreveu marcada per un temps molt més estable i predominat pel sol.

L’anticicló tornarà a marcar la situació, i després de molts de dies de vent dominant de l’est, a mitjan setmana entrarà vent del sud-oest. A més llarg termini no hi ha indicis que aquest retorn a l’hivern s’allargui. A partir de dijous la temperatura pujarà clarament, i el tram central del març el més probable és que estigui marcat per temperatura suau gairebé primaveral.

Previsió meteorològica a les Illes
El consell

El febrer fou un març, i ara començat el març tindrem uns dies molt de febrer. Diumenge i dilluns la pluja i l’entrada d’aire una mica més fred obligaran a abrigar-se encara amb roba d’hivern. La segona part de la setmana remuntarà el termòmetre.

Que no us sorprengui

A l’observatori de Portopí els dos darrers febrers han estat el segon i el tercer més suaus, amb dades des del 1978. A Eivissa la temperatura mitjana d’enguany només la supera el febrer del 1990, que fou extraordinàriament primaveral.

stats