Societat 11/08/2019

El 'Cara al Sol' de la cursa de toros serà investigat pel Govern

El secretari de Memòria Democràtica, Jesús Jurado, ha assegurat que comprovaran si es va produir cap infracció

Ara Balears
1 min
Les imatges de la concentració antitaurina a la plaça de toros de Palma

PalmaEl Govern investigarà si divendres passat es va infringir la Llei de memòria democràtica quan va sonar, segons ha denunciat Unides Podem, el 'Cara al Sol' per la megafonia de la plaça de toros de Palma, en ocasió de la correguda que va acollir el Coliseu Balear. Segons ha informat l'agència Efe, en un tuit, el secretari de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, assegura que el seu departament consultarà els serveis jurídics del Govern per aclarir si es va produir una infracció. "Si és així, es prendran mesures".

L'alt càrrec del Govern qualifica en el seu compte de Twitter d'"escàndol posar un himne falangista" i qualifica el Constitucional de "tribunal vuitcentista" per haver denigrat "una llei balear moderna" com la llei de toros "a la balear".

La llei, anul·lada en part pel Constitucional, prohibia expressament maltractar i matar els bous, per la qual cosa els toreros només podien emprar el capot i la muleta, però les banderilles, els estocs i les puntes hi quedaven prohibits.

Unides Podem ha rebutjat el "vergonyós espectacle públic d'enaltiment i apologia del franquisme" que, segons aquesta formació, es va produir a la plaça de toros de Palma en sentir-se per megafonia el "Cara al Sol".

La formació morada entén que existeixen indicis de vulneració de la Llei autonòmica balear 2/2018 de Memòria i Reconeixement Democràtics de les Illes Balears, concretament dels articles 23.1, 23.2 i 23.3 sobre actes contraris a la memòria democràtica.

Per això, el partit insta la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i de Bon Govern, com també la Direcció General competent del Govern balear, a prendre les mesures legals oportunes.

stats